Fri fragt ved køb over 299 kr. - Fri gaveindpakning - Fri levering i MiddelfartPerler - En del af naturen

Hos ByLautrup samarbjeder vi med Marc'Harit om at finde de fineste og mest bæredygtige perler i verden. Vi bruger kun saltvandsperler i vores smykker og medsender altid et certifikat til perlen ved køb.Foto fra Marc'Harit

Bæredygtige perler

Perlen er en af de ældste ædelsten i verden og dens historie har altid været tæt forbundet med menneskets. I dag kan man tale om en gensidig afhængighed mellem mennesket, perlen og naturen, og dyrkningen af bæredygtige kulturperler indebærer et socialt – og et miljømæssigt proaktivt ansvar. Man forsøger at skabe gode betingelser for både mennesker og miljø, så kommende generationer sikres en levevej og naturens økobalance opretholdes. Perlefarmere der dyrker bæredygtige perler, må derfor følge en lang række retningslinjer for at kunne anvende varemærket bæredygtige perler.

Når man høster bæredygtige perler, efterbehandles perlerne ikke, der er ikke manipuleret med hverken farve eller glans. Perlerne fremstår med de kvaliteter muslingen har skabt, og der kan ved at dyrke perler under bæredygtige forhold, opnås højere kvaliteter af perlerne. En banebrydende kombination af høj kvalitet, forretning og ansvarlighed. 
De bæredygtige principper kan kun anvendes for saltvandsperler. Som dyrkningsmetoderne og forholdene er i dag inden for Ferskvands kulturperler, er denne type perle ikke bæredygtig.

Se alle vores perlesmykker her.

Keshi perler

Ordet ”Keshi” stammer fra Japansk og betyder ”seed pearl” eller ” korn perle”, indikerende en meget lille perle. I begyndelsen af perledyrkningens historie opstod til tider disse små korn, hvor muslingen ikke havde formået at lægge lag af perlemor omkring den indsatte kerne. Idag findes Keshi også i større størrelser, da også de store South Sea perlemuslinger producerer keshi. Keshi er rent perlemor og således det tætteste man kommer en naturperle. En Keshi perle opstår tilfældigt når muslingen har formået at udstøde den indsatte kerne, men perlemorsprocessen er gået igang. Keshi betegnelsen bør udelukkende benyttes om perler fra saltvandsperlemuslinger.

Perlepleje

Perler er ædelsten bestående af organisk, levende materiale, der som ordet ”levende” indikerer, også kan gå hen at blegne. Tager du vel vare på dine perler, vil de bevare deres naturlige, høje glans.

Skrønen om, at perler kan ”dø” er til dels rigtig idet de har brug for hudens – eller omgivelsernes fugt til at bevare glansen. Det er derfor vigtig at tage visse forholdsregler i plejen af sine perler for at de bibeholder deres naturlige glans. Dette kræver ikke meget. Vigtigst er at undgå parfume og andre kosmetiske produkter og rengøringsmidler, da disse er skadelige for perlemoren og kan gøre perlen mat. Tag perlerne af når du går i bad eller svømmer, særligt i klorholdigt vand. Ydermere er det tilrådeligt at rense dine perler en gang i mellem. Aftør perlerne nænsomt med en fugtig klud blot skyllet i rent, let varmt vand.
Dertil anbefaler vi blot at gå med dine perler.  Det er det perler er bedst til.
Med dette i tankerne kan dine perler leve i århundreder …

God fornøjelse!

Få mere information på Marc'Harits hjemmeside her

Copyright Marc'Harit

Sustainable Pearls from Andy Bardon on Vimeo