FAQ - De mest stillede spørgsmål og svar når det drejer sig om sæber og shampoo bar, har jeg samlet lige her. 

Er fast sæbe ikke uhygiejnisk?
Nej, ikke hvis man opbevarer sæben korrekt. Sæbeskålen skal være designet så vandet kan løbe fra sæben, så den har mulighed for at tørre, og så er det en god idé at holde sæbeskålen ren. Finde den rigtige sæbeskål under sæbeskåle og tilbehør

Hvorfor er fast sæbe bedre end fyldende?
De faste sæber du finder her på shoppen består af hovedingredienser som forsæbet rapsolie og kokosolie. Dertil kommer forskellige andre olier, urter, osv. Ingen kunstige tilsætningsstoffer, ingen vand og ingen konserveringsmidler. En flydende sæber består af op til 70% vand, hvilket gør at man er nødt til at tilsætte konserveringsmidler. Der ud over sparer man plastikbeholderen som sæben er i. 

Shampoo bar...Hvad er det? 
Shampoo bar er en fast sæbe til håret. - Der er det helt korte svar. Der findes flere forskellige slags. Her på shoppen har jeg Lundegaardens og Birk
Lundegaardens shampoo bar er helt uden sulfater og parabener, de er ikke testet på dyr og de er veganske. Det er en meget fast shampoo bar, og der skal arbejdes lidt mere med den i håret for at få den til at skumme da der ikke er sulfater i. Serien af shampoo bar fra Lundegaarden indeholder flere forskellige varianter som passer til de forskellige hårtyper, og nogle med unisex duft, som kan bruges til hele familien. 
Shampoo barerne fra Birk er skabt som en almindelig hårshampoo blot uden vand. Baren er lidt mere blød i det, men til gengæld skal du heller ikke arbejde så meget med den i håret. Den er drøj og skummer let. Shampoo barerne fra Birk Danmark er alle Grøn salon godkendt, hvilket er din garanti for at shampoo baren ikke indeholder skadeligt kemi. 

Hvordan bruges en shampoo bar?
Gør håret vådt og aktivere shampoo baren under vandet. Gnid shampooen rundt i håret til du føler der er sæbe nok, hvorefter du fordeler og masserer sæben godt ind i håret. Skyl til sidst med rigeligt vand. Efterfølgende kan en behandling med balsam bar anbefales. Find dem under Balsam bar.

Hvorfor skal jeg bruge shampoo bar? 
Det skal du for at spare dig selv og miljøet for unødvendig kemi OG plastik. 
For hver shampoo bar spare du ca. 3 plastik flasker* og dertil kommer så dem du spare når du også udskifter din balsam til balsam bar.

*Det afhænger selvfølgelig af hvilken shampoo du brugte og hvor langt hår du har. 

Jo jo men det batter jo ikke noget i det store billede!?! 
Jo det gør det bestemt! Lad os lige regne lidt på det. Hvis du i gennemsnit bruger en almindelig hårshampoo om måneden ( tænker det er lavt sat), en flaske flydende håndsæbe og en halv flaske balsam, så er det 30 plastikflasker om året som DU alene sparer miljøet for. Jo flere der skifter jo mere sparet. Mange bække små :-)
Du slipper også for den skov af plastikflasker der ellers vælter rundt i brusenichen.

Har du spørgsmål som ikke er besvaret her, er du mere end velkommen til at kontakte mig på telefon 22271013 eller send mig en mail på lise@artmosfaere.dk

De bedste hilsner

Lise / Artmosfære